Conflictbemiddeling Relatiemediation

Conflictbemiddeling

Conflictbemiddeling

Als de relatie niet meer lekker loopt

Waar mensen zijn, zijn relaties en waar relaties zijn, zijn conflicten. Vaak lossen conflicten vanzelf weer op, maar soms zit het dieper en kom je er samen niet meer uit.

Mediation bij scheiding

U hebt besloten om te gaan scheiden maar hebt geen idee wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Vragen als wie zorgt er voor de kinderen, krijgt u alimentatie of moet u zelf betalen, wie blijft in de woning, hoe loopt de verdeling van de spullen, zijn allemaal onzekerheden waar u nog geen antwoord op heeft. 

Hoe ingrijpend en verdrietig een echtscheiding ook is, het is belangrijk dat u goede afspraken met uw partner maakt en “on speaking terms” blijft.

Door een mediator bij de scheiding te betrekken zorgt u voor duurzame oplossingen waar beide partijen tevreden over zijn.

Burenconflicten

Of het nu gaat om geluidsoverlast, pesterijen, een overhangende tak of schutting, als je er samen niet meer uitkomt kan mediation uitkomst bieden.

Door irritaties uit te spreken en naar elkaar te luisteren ontstaat begrip voor elkaars omstandigheden. De mediator begeleidt het gesprek om het conflict bij te leggen.

Familieconflicten

Conflicten komen in de beste families voor. Juist omdat het familie is kan het lastig zijn om op een constructieve manier over bepaalde dingen te praten met elkaar. Familieconflicten gaan vaak over geld, de erfenis, de inboedelverzekering, de zorg voor ouders etc. Onderliggende belangen en irritaties spelen vaak een rol. Tijdens de mediation zit u met elkaar aan tafel. Conflictbemiddeling houdt in dat u onder begeleiding van de mediator samen met de wederpartij alle achtergronden en aspecten van het conflict bespreekt en praat over wederzijdse voorstellen om tot een oplossing te komen.


Relatie Mediation Conflictbemiddeling

Wanneer is het inschakelen van een Mediator een goede keuze

In principe lenen alle grote en kleine conflicten zich voor mediation. Belangrijke factoren die het succes van conflictbemiddeling bepalen zijn dat beide partijen een snelle oplossing willen, beiden de relatie willen behouden en beiden alles in eigen hand willen houden.

Denkt u dat Bunker Mediation iets kan betekenen met betrekking tot uw conflict of twijfelt u of uw kwestie voor mediation in aanmerking komt? Neem dan contact op.

 

Meer informatie? Bel of mail gerust!

Contact